Recenze nejlepších remosek 2023 spolu s testy a srovnáním

  • Check Zajímá vás, jak vybrat remosku, aniž byste se napálili?
  • Check Projděte si naše recenze remosek a vyberte tu nejlepší!
  • Check Zjistěte, kde se dá koupit nejlevněji!
Aktualizováno: Leden 2023
Remosky bez pozadí

Vítězové testu:

price
performance
quality
9.1/10
Celkové skóre
9.4/10
Celkové skóre
9.6/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
90%
Úspornost
88%
Kapacita
91%
Poměr cena/kvalita
93%
Úspornost
94%
Kapacita
94%
Poměr cena/kvalita
96%
Úspornost
95%
Kapacita
96%
  • Nízká cena
  • Možnost regulace teploty
  • Skleněné víko
  • Kvalitní pečicí pánev
  • Rychlá příprava jídla
  • Nespotřebuje příliš energie
  • Remoska 3v1
  • Velký objem
  • Skvěle upeče maso
  • Není tak kvalitní jako pánve od značky Remoska
  • Nízká mísa
  • Nenašli jsme
  • Vyšší cena

Obsah článku

Pečicí pánve jsou velmi oblíbenými pomocníky v mnoha kuchyních. Pomáhají vám nahradit hned několik spotřebičů, a pokud třeba rádi cestujete, můžete je snadno vzít na dovolenou nebo na chatu a plnohodnotně je využívat k vaření. Jsou velmi mobilní a umožní vám vařit, smažit, péct i grilovat, takže s nimi vytvoříte téměř cokoliv. Takzvané Remosky (s velkým písmenem, jelikož se bavíme o dané značce) jsou pak speciálním druhem pečicích pánví. Jde o značku, která od 50. let minulého století zažila obrovský boom a natolik zlidověla, že její název plně nahradil samotný název zboží. Proto pak dále v článku používáme také označení remoska s malým počátečním písmenem. Některé firmy, jak se můžete přesvědčit v první cenové kategorii, se také pečicím pánvím věnují, ale Remosky jsou ve své oblasti stále naprostá špička.

Přestože se od sebe jednotlivé modely příliš neliší, i některé na pohled drobné detaily mohou rozhodnout o tom, jak moc se vám vybraný model bude hodit. Proto jsme pro vás připravili výběr TOP remosek 2023 ve třech cenových kategoriích a věříme, že vám při nákupu pomůže. (Zdroj: Wikipedia.org)

Test remosek do 2 000 korun

V této kategorii si nepředstavíme značku Remoska, jelikož její ceny začínají až na 2 000 korunách. Zaměřili jsme se tedy na ty nejlevnější pečicí pánve na trhu od jiných výrobců, abyste měli přehled například o rozdílech mezi Remoskou a jinými značkami. Můžeme s klidem říct, že tyto modely se svou kvalitou s Remoskami v žádném případě nemohou rovnat. Avšak pokud chcete ušetřit a nepatříte mezi náročné uživatele, můžete si zcela jistě vybrat i jinou pečicí pánev, se kterou budete ve finále spokojeni. Jak se můžete sami přesvědčit, jedná se o objemné přístroje, které mají mnohem vyšší příkon než Remosky, což není úplně výhoda, protože s příkonem roste také spotřeba.

NáhledNázevSkóre ObjemPříkonCena
goldTristar PT 2964
9.1/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
90%
Úspornost
88%
Kapacita
91%
Objem:
4 l
4 l
Příkon:
1 500 W
1 500 W
Zjistit cenu Naše recenze
silverClatronic PP 3570
9/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
89%
Úspornost
88%
Kapacita
90%
Objem:
–⁠ l
–⁠ l
Příkon:
1 500 W
1 500 W
Zjistit cenu Naše recenze
bronzeVigan EPAN30
8.8/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
86%
Úspornost
86%
Kapacita
88%
Objem:
5 l
5 l
Příkon:
1 400 W
1 400 W
Zjistit cenu Naše recenze

Vítěz testu:

Tristar PT 2964

Výhody

  • Nízká cena
  • Možnost regulace teploty
  • Skleněné víko
  • Nepřilnavý povrch

Nevýhody

  • Není tak kvalitní jako pánve od značky Remoska
  • Nízká mísa

Vítěz našeho testu nejlevnějších pečicích pánví Tristar PT 2964 je elektrická pánev, kterou tedy stačí pouze připojit do elektřiny, a můžete začít s přípravou jídla. Vysoký příkon 1 500 W zaručí, že se pánev velmi rychle zahřeje, na druhou stranu bude spotřeba tohoto přístroje vyšší. Avšak v porovnání s klasickou troubou jde samozřejmě stále o velmi úsporný přístroj. Díky objemu 4 litry nasytíte celou vaši rodinu. I průměr pánve je docela velký, je to 40 cm. Podle toho, jaké jídlo jste si zrovna zvolili k obědu, si můžete vybrat ze čtyř přednastavených režimů. Pánev disponuje režimem pečení, smažení, dušení nebo zapékání. Teplotu si můžete sami regulovat, a to až do 280 °C.

Co se týče materiálu, Tristar PT 2964 je vyrobena z robustního kovu s teflonovým povrchem, takže je její povrch nepřilnavý. Víko je skleněné, což vnímáme jako plus, protože můžete váš pokrm kontrolovat bez toho, aniž byste neustále poklici zvedali. Nevýhodou je to, že je pánev dost nízká, a také by zákazníci ocenili hlubší mísu.

Objem:4 l
Příkon:1 500 W
Regulace teploty:Ano
Průměr:40 cm
S okénkem:Ne
Nepřilnavý povrch:Ano
Materiál mísy:Kov
Materiál poklice:Sklo
Ochrana proti přehřátí:–⁠

2. místo

Clatronic PP 3570

Výhody

  • Nízká cena
  • Připravíte v ní dost porcí
  • Skleněná poklice
  • Možnost regulace teploty

Nevýhody

  • Zabere dost místa
  • Není tak kvalitní jako pánve od značky Remoska

Clatronic PP 3570 je vhodná pro vaření, vaření v páře nebo pečení. Výkon je opět vysokých 1 500 W, takže se velmi rychle nahřeje. Jedná se o dost velkou pánev, takže si pečlivě zkontrolujte, jestli se vám vůbec vejde na vámi určené místo do kuchyně. Několik zákazníků totiž její velikost až nepříjemně překvapila. Vnitřní průměr je 42 cm a hloubka 9 cm. Mísa je vyrobena z keramiky a měla by být odolná proti škrábancům. Poklice je pak skleněná, což je dobrá zpráva. Teplotu si můžete sami regulovat naprosto jednoduše pomocí odnímatelného termostatu.

Uživatelé, kteří tuto pánev vyzkoušeli, chválí velikost pánve (pro jednoho bude ale určitě velká), nízkou cenu, a především hloubku pánve. Je potřeba si dát pozor na to, že bude pánev zabírat dost místa, někdo by také mohl vyžadovat delší přívodní kabel. Opět se nejedná o takovou kvalitu jako u Remosek, kterým se věnujeme v dalších cenových kategoriích, avšak jako levnější varianta může tato pánev nenáročnému zákazníkovi posloužit.

Objem:–⁠ l
Příkon:1 500 W
Regulace teploty:Ano
Průměr:42 cm
S okénkem:Ne
Nepřilnavý povrch:Ne
Materiál mísy:Keramika
Materiál poklice:Sklo
Ochrana proti přehřátí:Ne

3. místo

Vigan EPAN30

Výhody

  • Víceúčelová pánev
  • Nízká cena
  • Výhodná velikost a tvar
  • Možnost regulace teploty

Nevýhody

  • Materiál není moc kvalitní
  • V poklici by mohlo být více otvorů na odvádění páry
  • Chybí nižší teplota na pomalejší vaření

Poslední pánev je také určena pro vícečlennou rodinu, pro jednoho nebo dva členy domácnosti by byla zbytečně velká. Jedná se o pánev ve tvaru čtverce o rozměru 30×30 cm. Hloubka je dostatečných 8 cm. Dovnitř se tedy vejde velké množství jídla, disponuje totiž objemem 5 l. Příkon pak činí 1 400 W. Pánev má široké využití, je to vlastně přístroj 6v1. Dokáže totiž smažit, dusit, vařit, zapékat, ohřívat nebo také grilovat. Při přípravě pokrmů nebudete potřebovat velké množství oleje, povrch je totiž nepřilnavý, takže se vám jídlo tolik nepřipálí. Teplotu si opět můžete regulovat sami na termostatu, který má 5 stupňů a nabízí teploty od 0 do 220 °C. Světelná indikace vás upozorní, zda je přístroj v provozu, takže si můžete dát větší pozor, abyste se nepopálili. Poklice je skleněná, rukojeti jsou masivní a samozřejmě tepelně odolné. Přístroj bude na jakémkoliv povrchu stabilní díky gumovým nožičkám.

To vše uvádí výrobce a teď se podívejme, co si o produktu myslí zákazníci. Materiál podle nich není příliš kvalitní, dále chybí nižší teplota na pomalejší vaření, už při prvním stupni hřeje až příliš. Pod poklicí pak hodně uniká pára, a to nejen otvorem na páru, ale všude pod poklicí, proto ji zřejmě budete muset neustále hlídat a dolívat do ní vodu.

Objem:5⁠ l
Příkon:1 400 W
Regulace teploty:Ano
Průměr:29 cm
S okénkem:Ne
Nepřilnavý povrch:Ano
Materiál mísy:–⁠
Materiál poklice:Sklo
Ochrana proti přehřátí:Ne

Test remosek od 2 000 do 3 000 korun

Od teď už se zaměříme pouze na českou značku Remoska. Jejich pečicí pánve (a také horkovzdušná fritéza) se pyšní velmi dlouhou životností (klidně i 30 let), na které má podíl vysoká kvalita výrobků. Remosky zažily velký boom a byl k tomu důvod. Jedná se o energeticky velmi úsporné přístroje, které vám budou schopny připravit jakýkoliv pokrm od masa až po buchty. S výsledkem budete určitě spokojeni. V této kategorii sice ještě nenaleznete multifunkční pánve, avšak pro nenáročné kuchaře budou rozhodně dostačující a překvapí vás svou vysokou kvalitou. Přesvědčte se sami v následujících recenzích.

NáhledNázevSkóre ObjemPříkonCena
goldRemoska Prima P32F
9.4/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
93%
Úspornost
94%
Kapacita
94%
Objem:
4 l
4 l
Příkon:
580 W
580 W
Zjistit cenu Naše recenze
silverRemoska Prima P31F
9.3/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
92%
Úspornost
93%
Kapacita
91%
Objem:
2 l
2 l
Příkon:
400 W
400 W
Zjistit cenu Naše recenze
bronzeRemoska RE21002
9.2/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
91%
Úspornost
89%
Kapacita
90%
Objem:
3,5 l
3,5 l
Příkon:
1 500 W
1 500 W
Zjistit cenu Naše recenze

Vítěz testu:

Remoska Prima P32F

Výhody

  • Kvalitní pečicí pánev
  • Rychlá příprava jídla
  • Nespotřebuje příliš energie
  • Nepřilnavý povrch
  • Velmi oblíbená u zákazníků

Nevýhody

  • Nenašli jsme

Remoska Prima navazuje na velmi oblíbenou řadu Classic, ale samozřejmě přináší také něco nového. Práce s touto pečicí pánví je velmi jednoduchá a pohodlná, co se týče například servírování. Součástí Remosky je totiž také servírovací stojan. Jistě vás zajímá, jak je Remoska výkonná. Její příkon činí 580 W. To znamená, že se jedná o průměrnou hodnotu, která je výhodná v tom, že přístroj nespotřebuje příliš energie z elektrické sítě. Na druhou stranu bude samozřejmě déle trvat, než se jídlo propeče. Zákazníci, kteří mají s tímto modelem zkušenost, si pochvalují právě jeho spotřebu, přístroj doporučují všem, kteří chtějí ušetřit energii. Vyzdvihují však také rychlost a kvalitu pečení, takže příkon 580 W zde byl trefa do černého.

Při přípravě jídla v této remosce nasytíte bez problému celou čtyřčlennou rodinu, disponuje objemem 4 litry. Mísa je vyrobena z hliníku a její povrch je nepřilnavý. To oceníte při čištění, bude totiž stačit mísu pouze vytřít ubrouskem. Poklice je pak kovová a skleněná, což znamená, že můžete průběh přípravy vašeho pokrmu pečlivě sledovat a nemusíte neustále víko zvedat. Spodní část poklice je také nepřilnavá, horní část je z nerezového plechu, a vy tak můžete víko odkládat na pracovní plochu. Ovládání probíhá skrze spínač na rukojeti. Hodnocení u tohoto výrobku se nesou pouze v pozitivním duchu, vypadá to, že produktu opravdu není co vytknout. Plusem je zde také odpojovací model nebo moderní design. Remoska Prima P32F je velmi oblíbeným produktem, a my ji proto oceňujeme zlatou medailí v této kategorii.

Objem:4 l
Příkon:580 W
Regulace teploty:Ne
Průměr:29 cm
S okénkem:Ano
Nepřilnavý povrch:Ano
Materiál mísy:Hliník
Materiál poklice:Kov/sklo
Ochrana proti přehřátí:Ano

2. místo

Remoska Prima P31F

Výhody

  • Velmi nízká spotřeba energie
  • Kvalitní teflonový povrch
  • Odnímatelný přívodní kabel
  • Skleněný otvor na víku
  • Ideální pro dvoučlennou domácnost

Nevýhody

  • Není tak populární jako náš vítěz testu

Tento model využijí spíše páry nebo člověk, který žije sám, jelikož se přesouváme k pouze 2litrovému objemu. Taková kapacita tedy vyhoví asi 2 osobám. Příkon se zde snížil na 400 W, takže ušetříte ještě více energie, což je skvělá zpráva. Jinak se jedná o podobný model, jako je náš vítěz testu. Opět můžete při skladování ocenit odnímatelný přívodní kabel, který vám ušetří místo. Víko je řešeno stejně – spodní, topná část je vybavena nepřilnavým povrchem a horní část je z nerezu. Samozřejmostí je skleněné okénko, které vám opět ulehčí život při přípravě pokrmu. Nebudete muset poklici neustále nadzvedávat, takže vám nebude unikat teplo z mísy, a vaše jídlo bude ve finále vynikající. Servírovat ho můžete jednoduše díky servírovacímu stojanu, kterým Remoska disponuje. Stojan je vyroben z tepelně odolného plastu, takže nehrozí, že byste se při manipulaci s mísou během vaření popálili.

Tato Remoska také splnila očekávání většiny zákazníků (v některých případech je dokonce předčila). Jídlo připravené v tomto přístroji je perfektní, teflonová mísa je velmi kvalitně provedená, a navíc ušetříte spoustu energie z elektrické sítě díky nízkému příkonu. I její údržba nepředstavuje nic složitého, díky nepřilnavému povrchu by mělo stačit mísu pouze vytřít ubrouskem, a zbavit ji tak veškerých nečistot. Remoska se tedy může stát vašim nepostradatelným pomocníkem. Pokud bydlíte sami nebo jste ve vaší domácnosti dva, rozhodně se koupě vyplatí. Někteří zákazníci by ocenili pouze možnost dokoupení nižší mísy, to však nemůžeme považovat za velkou nevýhodu produktu.

Objem:2 l
Příkon:400 W
Regulace teploty:Ne
Průměr:22 cm
S okénkem:Ano
Nepřilnavý povrch:Ano
Materiál mísy:Hliník
Materiál poklice:Kov/sklo
Ochrana proti přehřátí:Ne

3. místo

Remoska RE21002

Výhody

  • Nižší cena
  • Připraví zdravá smažená jídla
  • Funkce navíc
  • Jednoduchá manipulace
  • Velký a přehledný displej

Nevýhody

  • Vyšší spotřeba energie

Poslední model od značky Remoska se od předchozích dvou pečicích pánví poněkud liší. Už od pohledu všem dojde, že se vlastně o pečicí pánev vůbec nejedná. Zde totiž máme co dočinění s horkovzdušnou fritézou, kterou tedy využijete především pro přípravu smažených jídel. Pouze s tím rozdílem, že vytvořený pokrm bude mnohem zdravější, než kdybyste jej klasicky smažili na pánvi ve velkém množství oleje. Nebudete však omezeni pouze na smažená jídla, bez problému zde rozpečete pečivo nebo upečete dezert. Pokud si tedy holdujete v hranolkách, nugetkách nebo rybách, zbystřete. Díky proudění horkého vzduchu v této fritéze můžete připravit veškeré pokrmy s použitím minimálního množství tuku.

S objemem 3,5 litrů zvládnete nakrmit asi 4člennou rodinu. Její příkon činí 1 500 W, což znamená velmi rychlé nahřátí fritézy, ale také vyšší spotřebu energie. Remoska nabízí 7 přednastavených programů, ale nemusíte jimi být nutně omezeni, oproti předchozím modelům si totiž můžete také sami regulovat teplotu, a to od 80 °C do 200 °C. Nastavit si také můžete časovač, takže se přístroj automaticky sám vypne a dá vám vědět zvukovou signalizací. Povrch je opět nepřilnavý, takže by se připravované pokrmy neměly připálit. Manipulace je tedy velmi jednoduchá, model navíc disponuje velkým a přehledným displejem a přístroj není ani hlučný. Zákazníci oceňují především možnost připravit si zdravější smažené jídlo.

Objem:3,5 l
Příkon:1 500 W
Regulace teploty:Ano
Výška:36 cm
Šířka:33 cm
Hloubka:32,5 cm
Materiál nádoby:Nerez
Časovač:Ano
Displej:Ano

Test remosek od 3 000 korun

V poslední kategorii už se přesouváme k těm dražším modelům. S rostoucí cenou však rostou také možnosti využití těchto modelů. Často se totiž jedná o přístroje, se kterými můžete kromě pečení také vařit nebo dusit. Stačí na mísu nasadit příslušné víko, které samozřejmě naleznete v balení, a proces přípravy vašeho pokrmu může začít. Úspornost je stále skvělá i u těchto nadupanějších modelů. Můžete se díky nim těšit na velmi chutná, zdravá a kvalitní jídla. Za tyto výhody si sice připlatíte, ale stojí to za to.

NáhledNázevSkóre ObjemPříkonCena
goldRemoska Tria T41
9.6/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
96%
Úspornost
95%
Kapacita
96%
Objem:
4,5 l
4,5 l
Příkon:
610 W
610 W
Zjistit cenu Naše recenze
silverRemoska D52/10 4l Dua
9.4/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
93%
Úspornost
94%
Kapacita
94%
Objem:
4 l
4 l
Příkon:
580 W
580 W
Zjistit cenu Naše recenze
bronzeRemoska D51/10 2l Dua
9.3/10
Celkové skóre
Poměr cena/kvalita
91%
Úspornost
93%
Kapacita
91%
Objem:
2 l
2 l
Příkon:
400 W
400 W
Zjistit cenu Naše recenze

Vítěz testu:

Remoska Tria T41

Výhody

  • Remoska 3v1
  • Velký objem
  • Skvěle upeče maso
  • Energeticky úsporná
  • Velmi oblíbená u zákazníků
  • Několik barevných variant

Nevýhody

  • Vyšší cena

Remoska Tria T41 je moderní multicooker, který toho dokáže víc, než si myslíte. Stačí totiž pouze vyměnit horní víko a rázem se z něj stane hrnec na vaření, soft-tlakový hrnec anebo pečicí mísa. To znamená, že s ním bez problému dokážete pokrmy dusit, vařit a také péct. Objem zde činí 4,5 litrů, takže stačí na přípravu jídla pro více než 4člennou domácnost. U tohoto modelu už si můžete vybrat z několika barevných provedení, což znamená, že vaše nová remoska skvěle zapadne do vaší kuchyně, ať už je její design jakýkoliv. Hlavním důvodem zakoupení přístroje pro několik uživatelů byla opět skvělá úspornost. Remoska je mnohem energeticky úspornější než jakákoliv trouba, a navíc vám pomůže připravit opravdu chutná a kvalitní jídla. Skvěle upeče maso, které bude šťavnaté a dokonale propečené. Masem to samozřejmě nekončí, zákazníci si pochvalují také buchty, které v remosce dokážete také připravit a budou chutnat jako od babičky.

Údržba je jednoduchá, díky nepřilnavému povrchu, který nalezete jak na míse, tak na poklici, bude čištění přístroje velmi rychlé a snadné. Odnímatelný přívodní kabel vás jistě také potěší. Hrnec je vyroben z litého hliníku. Pokud se rozhodnete využít soft-tlakové víko, můžete si připravit zdravější a šťavnatější jídlo, jelikož toto víko napomáhá k tomu, aby při vaření v potravinách zůstaly důležité vitamíny a minerály. Nevýhodou je snad jen vyšší cena, ale remoska za to rozhodně stojí.

Objem:4,5 l
Příkon:610 W
Regulace teploty:Ne
Průměr:28 cm
S okénkem:Ano
Nepřilnavý povrch:Ano
Materiál mísy:Teflon
Materiál poklice:Sklo
Ochrana proti přehřátí:Ano

2. místo

Remoska D52/10 4l Dua

Výhody

  • Energeticky úsporný
  • Pěkný vzhled
  • Remoska 2v1
  • Možnost regulace teploty
  • Výborně peče

Nevýhody

  • Vyšší cena
  • U pečicího víka chybí skleněné okénko

Tato remoska už není 3v1, ale pouze 2v1. V balení tedy naleznete 2 různá víka, která vám umožní vaření nebo pečení. Cena je o pár stovek nižší než u vítěze testu, který však disponuje ještě jedním víkem. Hodnocení zákazníků ale opět potvrzuje, že cena zcela odpovídá kvalitě. Menší nevýhodu spatřujeme v absenci skleněného okénka u pečicího víka, nebudete tak moct sledovat průběh přípravy pokrmu. Avšak díky příkonu 580 W ušetříte energii a s objemem 4 l pak připravíte chutný oběd pro celou vaši rodinu. Výhodou je zde možnost regulace teploty. Hrnec je vhodný pro elektrický, sklokeramický, plynový a také indukční ohřev.

U Remosky D52/10 4l Dua nenajdete nepřilnavý povrch, ale podle hodnocení, která u tohoto modelu jsou, to není zásadní problém, údržba je jednoduchá a rychlá. Všechny rukojeti, které na přístroji naleznete, jsou z plastu, který je tepelně odolný, nehrozí tedy žádná popálenina. Obsahem recenzí (které jsou pouze pozitivní) je chvála spotřeby, ideální velikosti, (jelikož v ní připravíte až 6 porcí), a dále také to, že se jedná o tichý přístroj, který navíc skvěle vypadá. Co je však nejdůležitější je to, že výborně peče. Takže vy, návštěva, zkrátka kdokoliv, komu pokrm připravíte, bude zcela jistě spokojený.

Objem:4 l
Příkon:580 W
Regulace teploty:Ano
Průměr:22 cm
S okénkem:Ne
Nepřilnavý povrch:Ne
Materiál mísy:Nerez
Materiál poklice:Nerez
Ochrana proti přehřátí:Ne

3. místo

Remoska D51/10 2l Dua

Výhody

  • Nízká spotřeba
  • Remoska 2v1
  • Skvěle peče
  • Nezabere moc místa

Nevýhody

  • U pečicího víka chybí skleněné okénko
  • Přívodní kabel by mohl být delší

Poslední námi hodnocená remoska je velmi podobná jako předchozí model, který se umístil na 2. místě. Rozdíl je v objemu, zde objem činí pouhé 2 litry. To však vůbec není nevýhoda, protože dvoučlenná domácnost by si pravděpodobně zbytečně připravovala pokrm v objemném 4litrovém hrnci. Pokud tedy žijete sami nebo ve dvojici, bude pro vás tento model výhodnější a lepší variantou. Tato pečicí pánev vám opět nabízí 2 způsoby, jak zpracovávat potraviny. Se skleněnou poklicí můžete vařit polévky, omáčky, vývary, cokoliv, co vás napadne. S druhým víkem, které slouží k pečení (ale zase neobsahuje skleněné okénko), pak upečete jakékoliv maso, buchtu nebo také pečivo. Jak už je běžné u všech remosek, oproti pečení pokrmů v jakékoliv troubě ušetříte ohromně množství energie, a tedy peněz. Disponuje totiž velmi nízkým příkonem 400 W.

Uživatelé se v recenzích podivují nad tím, jak vůbec mohli dříve bez takového přístroje být, remoska splnila jejich očekávání a skvěle peče. Navíc se pyšní dlouhou životností, takže vám poslouží i několik desítek let. Opět se setkáte s odnímatelným přívodním kabelem, ten by však možná mohl být o trochu delší. Jestliže tedy nepotřebujete připravovat více porcí, bude vám bohatě stačit tento menší model. V opačném případě vám rozhodně doporučujeme remosku větší.

Objem:2 l
Příkon:400 W
Regulace teploty:Ne
Průměr:22 cm
S okénkem:Ne
Nepřilnavý povrch:Ano
Materiál mísy:Nerez
Materiál poklice:Nerez
Ochrana proti přehřátí:Ne

Jak vybrat remosku?

Na začátek si ještě zopakujeme, jak to vlastně s tím označením remoska je. Jedná se totiž o pečicí pánev. Nejznámější firmou, která se výrobě takových přístrojů věnovala, byla česká firma Remoska, která se stala natolik oblíbenou, že došlo k zobecnění původního názvu a dnes se již běžně používá slovo remoska pro označení pečicích pánví. Firma Remoska je ale bezpochyby i dodnes jedničkou na trhu, co se týče nabídky tohoto typu zboží. Proto jsme této značce věnovali podstatnou část našeho testu, který jsme však obohatili i o levnější modely od ne tolik známých firem. 

Vybrat si tu správnou remosku není žádná věda. Pokud přemýšlíte nad tím, zda ji vůbec potřebujete, věřte, že ano. Je to skvělý přístroj, který vám ulehčí život hned v několika směrech. Tak za prvé, ušetříte velkou spoustu elektrické energie, než kdybyste pekli v klasické troubě. Navíc nepřijdete o skvělou chuť jídla, právě naopak. Zákazníci si remosky velmi pochvalují, můžete s nimi docílit šťavnatého propečeného masa, nadýchané buchty, lahodné omáčky nebo poctivého vývaru. Vytvoříte v ní téměř cokoliv.

Pokud jste se tedy rozhodli, že si remosku pořídíte, nastává situace, kdy si musíte projít pár parametrů a vybrat tu ideální pro vás, do vaší domácnosti. Na tom není vůbec nic složitého, parametrů není moc. Ostatně i remosek je na trhu menší množství, proto ve výběru určitě nebudete příliš dlouho tápat.

V druhé části článku si tedy projdeme výběr remosky krok za krokem, představíme si podrobně všechny parametry, se kterými se v rámci tohoto typu zboží nejspíš setkáte. Začneme tím, co vůbec po obdržení pečicí pánve naleznete v balení. Dále si objasníme, co znamená příkon a k čemu je dobré o něm něco vědět. Remosky (tentokrát máme na mysli opravdu značku Remoska) se pyšní velmi dlouhou životností, posloužit vám mohou klidně 30 let. Samozřejmě je důležité s nimi správně zacházet a dobře se o ně starat. Ovládání tohoto přístroje je primitivní, i tak si ale popíšeme, jaké možnosti nabízejí. Úplně na konec si pak představíme samotnou firmu Remoska a další značky, které se objevily v té nejlevnější kategorii, a zodpovíme si nejčastěji kladené otázky, které se pečicích pánví týkají. Tak tedy pozorně čtěte.

Typy pečicích pánví

Obecně by se pečicí pánve daly dělit podle umístění topného tělesa. To je buď horní nebo spodní, u pánví značky Remoska, kterým se věnuje podstatná část našeho testu, je typické právě horní topné těleso. To je ideální na pečení nebo grilování, jelikož vám na pokrmu vytvoří křupavou kůrku.

Na smažení a dušení je pak vhodnější spodní topné těleso. Jak už jste se ale přesvědčili v první části našeho článku, pečicí pánve značky Remoska už dnes fungují jako tzv. multicookery, a díky výměně víka je můžete přeměnit na hrnec, pečicí mísu nebo soft-tlakový hrnec.

Tento typ přístroje tak zvládne všechno a většinou funguje jako přístroj 2v1 nebo 3v1. To je další obrovská výhoda, připravíte v něm totiž opravdu téměř vše od buchet až po maso. Vždy však vybírejte podle toho, co za pokrmy máte v plánu nejčastěji připravovat a jaký způsob preferujete.

Z čeho se pečicí pánev skládá?

Pečicí pánev se skládá z několika částí a každá z nich je velmi důležitá a má své opodstatnění.

Víko – je odnímatelné, je v něm zabudována topná spirála a je pro vaření nejdůležitější. Nejběžnějším materiálem je nerez, který drží teplo. Případně může být víko prosklené, což považujeme za výhodu (pokrm můžete během vaření kontrolovat), madla bývají plastová (ideálně z co nejméně vodivého plastu, abyste se nepopálili při manipulaci).

 

Mísa/hrnec – jde o prostor, který bude v bezprostředním kontaktu s potravinami. Kromě madel, která by měla být plastová a odolná vůči teplu, je nejčastějším materiálem hliník, na povrchu ale doporučujeme teflon, který je nepřilnavý (byť náchylný na poškrábání). Jídlo se na něm nepřipéká, dokud vrstvu teflonu neporušíte.

 

Stojánek – do stojánku se remoska vkládá, aby nebyla v kontaktu s okolím, nejčastěji bývá z oceli a tvrzeného plastu, případně termoplastu a účelem je, abyste horkou remosku nepoložili přímo na kuchyňskou linku nebo stůl. Musí tedy být pevný a zároveň nesmí vést teplo.

Co vám řekne objem remosky

Objem = kapacita. Proto je u tohoto parametru důležité, abyste si rozmysleli, pro kolik lidí budete pokrmy připravovat. Jestliže žijete sami nebo je vaše domácnost dvoučlenná, rozhodně nemá smysl pořizovat si pečicí pánev nad 3 l. Bude vám bohatě stačit 2litrová, podívejte se na recenze pečicích pánví od Remosky, kde naleznete právě také menší varianty. 

Jestliže potřebujete nakrmit například 4člennou domácnost, dívejte se po objemu kolem 4 litrů. V takových mísách už totiž dokážete připravit klidně 6 porcí a bohatě vám postačí. 

Pokud pánev chcete mít na chatě, kde se scházíte s mnoha přáteli, nebo zkrátka potřebujete připravit jídlo pro vícečlennou domácnost, pořiďte si pánev s objemem 5 l a výše. Takto velká pánev bude skvělá například pro oslavy, připravíte v ní velké množství porcí a nikdo z účastníků nezůstane hladový.

 

Rozměry

Ty nejčastěji souvisí s objemem remosky a nejvíce vás u nich zajímá průměr (obvykle v rozmezí 20 až 30 cm) a hloubka (asi 10 až 11 cm, někdy méně). Hmotnost se obvykle pohybuje od 2 do 4 kg. Všechny tato parametry byste měli uzpůsobit použití, skladnosti a snadné manipulaci nebo případně tomu, že budete remosku využívat na cestách. Rozměry tedy musí odpovídat především vaším potřebám.

Příkon pečicí pánve

Příkon je jedním z nejdůležitějších parametrů, který je při výběru nové remosky nutné sledovat. Uvádí se ve wattech. Obecně pak platí, že čím vyšším příkonem remoska disponuje, tím rychleji bude nahřátá a jídlo připravené. Příkon samozřejmě roste s velikostí spotřebiče, to znamená, že u těch nejmenších remosek bude příkon nižší než u robustnějších pánví. Příkon by měl odpovídat velikosti přístroje, aby se příprava jídla zbytečně neprodlužovala. Rostoucí příkon vám tedy urychlí přípravu pokrmu, avšak na druhou stranu s ním roste také spotřeba. Stále se však pohybujeme v úplně jiných hodnotách než u klasických trub, energii ušetříte tak i tak.

Na trhu tedy naleznete remosky s nejnižším příkonem cca 400 W. Na takový parametr narazíte u těch nejmenších modelů, které jsou určeny pro páry nebo pro jednu osobu. Proto se takovým domácnostem takto malá pečicí pánev velmi vyplatí. 400 W je opravdu zanedbatelná hodnota, ušetříte spoustu peněž, než kdybyste jídlo pekli v troubě.

Dále se můžete setkat s remoskami o příkonu 580 W, ty už mají většinou kapacitu 4 litry.

Ty nejrobustnější pánve pak mohou dosáhnout až k 1 500 W a více, přitom kapacitou zůstávají stále na 4–⁠5 litrech.

Remosky samozřejmě fungují tak, že u každé naleznete přívodní kabel (který je u značky Remoska navíc odnímatelný), a zdrojem je klasická 230V zásuvka. Pečicí pánve však často lidé kupují na cesty, pokud se tedy zrovna nacházíte v kempu nebo třeba na odpočívadle, můžete využít také měničů 12 V a 24 V na 230 V.

Jak probíhá údržba takového přístroje

Údržba je velice jednoduchá a také nesmírně důležitá. Pokud se totiž budete ke své remosce správně chovat a správně se o ni starat, odmění se vám tím, že vám poslouží klidně 30 let! Jak na to?

V první řadě je důležité uvědomit si, že se jedná o elektrospotřebič. Ten se pak skládá z několika částí, které jsme vám popsali výše. Na víku se nachází topné těleso, a to znamená jediné. Nikdy jej nesmíte umývat pod tekoucí vodou nebo máčet ve vodě. To stejné platí pro myčku, v žádném případě jej tam nevkládejte. Před čištěním přístroj vypojte ze zásuvky a počkejte, až úplně vychladne. Víko pak stačí utřít jakýmkoliv vlhkým hadříkem nebo houbičkou se saponátem a nakonec utřít do sucha.

U mísy s teflonovým povrchem je čištění také poněkud specifické. Opět totiž není vhodné vkládat ji do myčky, raději ji umyjte ručně pod teplou vodou a použijte k tomu běžný čisticí prostředek. Abyste nepoškodili teflonovou vrstvu, vyhněte se při mytí chemikáliím, drátěnkám, hrubým stranám houbiček nebo prostředkům s abrazivními složkami.

To však není všechno. Nezapomínejte také na otvory ve víku, které slouží k odvodu páry. K tomu stačí použít špejli nebo párátko a usazeniny tak odstranit.

Ovládání remosky

Ovládání je vlastně úplně primitivní. U levnějších modelů naleznete na rukojeti tlačítko, kterým jednoduše zapnete nebo vypnete přístroj. Dál v podstatě nic neděláte, jelikož tyto modely nedisponují regulací teploty, ta je tedy daná.

U těch lepších modelů pak navíc sami podle sebe regulujete teplotu, což probíhá prostřednictvím příslušného tlačítka nebo termostatu.

Největší výrobci pečicích pánví

Nyní si samozřejmě v první řadě představíme firmu Remoska. V krátkosti bychom vám však také rádi předali alespoň ty nejzákladnější informace o značkách, které se objevili v nejlevnější kategorii.

Remoska

Firma Remoska je ryze česká. Co se týče historie, vše započalo již v roce 1957, kdy vyrobili úplně první pečicí mísu. Stalo se tak v Kostelci nad Černými lesy, kde byla ručně smontovaná první Remoska. V roce 1964 získala registrovanou ochrannou známku, která jen potvrzovala její jedinečnost. V roce 1994 se pak výroba (která stále probíhá ručně) přesunula do Frenštátu pod Radhoštěm. Šílenství kolem Remosek nezůstalo pouze v Česku, dostalo se až do daleké Anglie, její obyvatelé si tento výrobek zcela zamilovali. Princ Charles ji dokonce dostal jako dárek k narozeninám. V roce 2013 pak nastává další zlom, kdy se mění barva, tvar a taky spotřeba Remosky. Vyrábí se značně úspornější typy. Za více jak 60 let tento přístroj získal své srdce více než 5 milionů lidí. Kromě pečicích pánví firma vyrábí také klasické pánve, hrnce a další kuchyňské příslušenství.

 

Tristar

Značka, která byla založena v roce 1977 v Nizozemí v Tilburgu, kde má dodnes domovskou centrálu. Do roku 2016 působila jako samostatná firma, od této doby však spadá značka Tristar pod nadnárodní společnost Smartwares Group. Firma nabízí malé elektrické spotřebiče, které se pyšní moderním designem, funkčností a přijatelnou cenou.

Tristar Logo

 

Clatronic

Firma Clatronic byla založena v roce 1982 jako rodinný podnik. Jedná se o německou značku, která však své zboží úspěšně prodává i v zahraničí. Nabízí přes 1 000 různých produktů pod šesti značkami – Clatronic, Bomann, AEG, CTC, ProfiCook, ProfiCare. Mezi ně patří malé i velké domácí spotřebiče nebo spotřební elektronika.

Clatronic logo

 

Vigan

Přesouváme se zpět do České republiky. Vigan je totiž opět ryze česká značka, která na trh vstoupila v roce 2014. Snaží se nabídnout zákazníkům vysokou kvalitu za přijatelné ceny. V roce 2015 pak vznikla nová značka Vigan Mammoth, která se zaměřuje na spotřební elektroniku, domácí spotřebiče, zkrátka na pomocníky do každé domácnosti.

logo Vigan

Finální verdikt

Jak jste se jistě přesvědčili, na výběru pečicí pánve nic není. My vám můžeme na závěr doporučit jediné. Pokud vám nevadí připlatit si o několik stovek navíc, rozhodně zainvestujte do značky Remoska. Tyto pečicí pánve se dědí z generace na generaci, je to opravdu možné díky dlouhé životnosti. Pyšní se tedy vysokou kvalitou, jejich oblíbenost dokazují stovky pozitivních recenzí, které si tyto výrobky nadmíru pochvalují.

Při výběru je důležité zohlednit příkon, abyste věděli, jak na tom budete se spotřebou energie. Dále se samozřejmě dívejte na kapacitu a celkové rozměry. Kapacita je důležitá, jelikož některé remosky jsou určeny pro vícečlennou rodinu, jiné zase pro člověka, který žije sám. Promyslete si tedy, která varianta pro vás bude výhodnější. Rozměry pak sledujte kvůli následnému umístění do kuchyně. Některé tyto přístroje jsou totiž opravdu rozměrné a mohly by vás následně nepříjemně překvapit.

Remosky jsou jinak velmi jednoduché na ovládání. Práci s nimi zvládne snad úplně každý. Co se týče následné údržby po vaření, na tu si dejte velký pozor. Pokud byste ji totiž čistili způsobem, kterým se tento typ kuchyňského spotřebiče čistit nemá, mohli byste ji nenávratně poškodit. Je důležité mít na mysli topné těleso, které se nachází na víku, což znamená, že poklici nikdy nesmíte umývat pod tekoucí vodou nebo vkládat do myčky. Více informací vám pak nabídneme v druhé části článku, v kapitolce, která se údržbě věnuje.

Výběr remosky je tedy opravdu hračka. Vybírejte však pečlivě, jelikož se jedná o opravdu kvalitní produkty, můžete je pak předávat po generacích dále.

Nejčastěji kladené otázky

Je možné nastavit si teplotu?

„Na trhu naleznete více remosek bez této možnosti než těch s regulací teploty. Možnost regulovat si teplotu podle sebe bývá u tohoto typu přístrojů spíše výjimkou, ale setkat se s nimi zajisté můžete.“

V čem je remoska výhodná?

„Výhoda spočívá především v tom, že se jedná o přístroj, se kterým ušetříte spoustu energie. Jedná se totiž o celkem malého pomocníka, takže jeho příkon dosahuje pouze nižších hodnot. Dále je výhodný pro svou mobilitu. Můžete si jej brát na cesty a nepřijdete tak o chutná jídla, která si uvaříte vy sami. Je taky velmi oblíbený na chatách nebo na studentských kolejích. Příprava pokrmu s remoskou je velmi jednoduchá.“

Jak správně remosku používat?

„Tady vlastně není co vysvětlovat. Po vložení surovin, které chcete v remosce připravit, pouze pořádně přiklopte mísu víkem a následně ji zapněte. Co dělat po dokončení jídla už jsme si vysvětlili v kapitolce o údržbě pečicí pánve.“

Jak dlouho mi remoska vydrží?

„V článku vám dáváme rady, jak se o remosku správně starat a jak ji čistit. Údržba není nijak složitá, jen je dobré vědět, co smíte a co ne. Doporučujeme vám tedy projít si kapitolku o údržbě. Pokud dodržíte všechny kroky, měla by vám pečicí pánev vydržet několik desítek let!“

Nabízí remosky nějaké funkce navíc?

„Skvělou funkcí, nebo spíše vychytávkou, je soft-tlakové víko, to se perfektně hodí na pomalé vaření pod tlakem. Dále také odnímatelný kabel, který vám umožní po dokončení přinést přímo na stůl pouze pánev bez kabelu. Gumové nožky také jistě oceníte, jelikož vám pánev nebude klouzat po kuchyňské lince. Samozřejmostí by měla být tepelně izolovaná madla, aby se předešlo vašemu zranění. Světelná indukce provozu vám pak bude signalizovat, že je stroj v chodu. A na konec můžeme ještě zmínit nepřilnavý povrch, díky kterému pak budete mít jednodušší a rychlejší úklid.“

Je lepší víko se skleněným okénkem?

„Obojí má své výhody i nevýhody. Víko se skleněným okénkem vám umožní kontrolovat průběh přípravy pokrmu bez toho, aniž byste museli neustále poklici nadzvedávat. Na druhou stranu vlivem skleněného okna nebude pečení zcela rovnoměrné, a může se tedy stát, že pod okénkem nebude jídlo tolik propečené, co po stranách.“

Kolik energie ušetřím oproti přípravě jídla v klasické troubě?

„Remosky mají většinou příkon kolem 400 až 500 W, což je opravdu málo. Na rozdíl od klasické trouby je remoska mnohem levnější a ušetří velkou spoustu energie. Ročně to může být až 80 % energie! Navíc se vlivem rychlé přípravy v pokrmu udržuje více vitamínů a zdravých látek.“

Nikola momentálně dokončuje studium na Filozofické fakultě v Olomouci, kde studuje češtinu se zaměřením na editorství. Tento obor si vybrala, jelikož má od malička kladný vztah ke knihám a českému jazyku, což je také jeden z důvodů, proč se nedávno začala věnovat psaní. Před prací copywritera pracovala jako korektorka. Svůj volný čas ráda tráví s přáteli nebo sportuje. Několik let hraje volejbal, který je jejím největším koníčkem.

Diskuse a poradna

Položte otázku