To nejlepší od Xiaomi: Recenze a tipy na dárky

Dárky Xiaomi bez pozadí

Vánoce se kvapem blíží, a tak není divu, že shánění vánočních dárků běží na plné obrátky. Abyste si nemuseli lámat hlavu nad tím, co svým nejbližším pod stromeček nadělíte, přinášíme vám tento užitečný článek. V něm naleznete tipy na vánoční dárky od známého výrobce elektroniky a gadgetů – Xiaomi.

Fitness dárek:

Xiaomi Mi Band 5

Pokud vaši blízcí žijí aktivním životem, určitě by se jim mohl hodit Xiaomi Mi Band 5. Ten přináší barevný 1,1“ displej. Na něm lze individuálně nastavit zobrazování času či dalších informací. Náramek ale disponuje také excelentní výdrží na jedno nabití. Po vytažení z magnetické nabíječky je náramek Xiaomi Mi Band 5 připravený na 14 dní aktivního používání. Doba nabíjení jsou navíc dvě hodiny, což je rozhodně skvělý výkon. To, že se jedná o všestranný fitness náramek Xiaomi potvrzuje také fakt, že je schopný rozpoznat až 11 různých sportů včetně plavání. Tím se dostáváme k tomu, že je náramek voděodolný a do bazénu jej můžete s klidným svědomím vzít. Xiaomi Mi Band 5 dohlíží také na váš spánek. Po probuzení se můžete podívat na analýzu svého spánku. Sáhnout ale můžete také po náramku Xiaomi Mi Band 4, který nabízí velmi podobné parametry. Oba fitness náramky jsou velmi oblíbené především díky vysoké kvalitě a zároveň nízké ceně.

Pro náročné uživatele:

Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi Mi 10T Pro

Mobil je dnes součástí každodenního života, proč tedy své blízké neobdarovat právě mobilním telefonem Xiaomi. Konkrétně se jedná o model Xiaomi Mi 10T Pro ve verzi s 8 GB RAM a 128 GB vnitřního uložiště. Toto dostačuje na drtivou většinu aplikací i na všechny vaše dokumenty a soubory. Uvnitř pak tepe procesor Qualcomm Snapdragon 865 s vylepšenou umělou inteligencí. Ta zajistí nejen dostatečný výkon ale také dechberoucí fotografie a dobré hospodaření s baterií. K úžasným snímkům vám pomůže 108 MPx hlavní fotoaparát, k dlouhé výdrži 5 000 mAh baterie s podporou rychlého 33 W nabíjení.

Mobil Xiaomi rozhodně potěší náročné uživatele a to díky vysoké obnovovací frekvenci 6,67“ displeje, která má hodnotu 144 Hz. To zajišťuje nejen plynulé přechody, ale také skvělou konzumaci multimédií. Zdaleka to není všechno, telefon také disponuje funkcí Adaptive Sync, která každé aplikaci zvlášť přiřadí vhodnou obnovovací frekvenci. To s sebou přináší optimalizovaný výkon i dlouhou výdrž baterie. Sluší se podotknout, že telefon disponuje kvalitní čtečkou otisků prstů a NFC pro případnou platbu mobilem.

Telefon pro každého:

Xiaomi Redmi Note 9

Xiaomi má velmi bohatou nabídku mobilních telefonů. Jestliže nechcete za telefon utrácet horentní sumy, může skvěle posloužit Xiaomi Redmi Note 9. Tato varianta má konkrétně 4 GB operační paměti RAM a disponuje také 128 GB vnitřního uložiště. Mobil Xiaomi je v tomto případě velmi dobře odladěný, vše funguje svižně a bez problémů. To obstarává také výkonný procesor s osmi jádry. I přes výkon je telefon velkým držákem a na jedno nabízí výdrž téměř dva dny. Kapacita baterie je v tomto případě 5 020 mAh. Tu můžete nabíjet pomocí 18W nabíječky či můžete využít nabíječku bezdrátovou. Xiaomi Redmi Note 9 nabídne také 8 Mpx fotoaparát, který nabízí dokonalé a ostré fotografie. Velmi kvalitně je zpracovaná také selfie kamera, která zase disponuje 13 Mpx a díky umělé inteligenci bude každá vaše fotografie vypadat dokonale. Přední stranu telefonu pak tvoří 6,53“ displej, který je chráněný sklem Corning Gorilla. Tem zároveň disponuje certifikátem, který dokazuje, že obrazovka telefonu vyzařuje méně škodlivého modrého světla. Koupit můžete také starší řadu Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

Xiaomi Redmi Note 9
Xiaomi Amazfit GTS

Pro aktivní sportovce:

Xiaomi Amazfit GTS

Chytrý fitness náramek jsme si již představili, ne každému ale vyhovuje. Můžete tak pod stromeček nadělit také Xiaomi hodinky. Řeč je o Xiaomi Amazfit GTS, které jsou schopné rozpoznat až 12 různých pohybů, což se skvěle hodí při monitorování sportovní aktivity. AMOLED displej o velikosti 1,65 má čtvercový tvar, což připomíná známé hodinky od Apple. Displej disponuje skvělými parametry, a proto je dobře čitelný také na přímém slunci. Navíc si jej můžete zcela personifikovat podle sebe. Díky kovovému rámečku disponují hodinky také dobrou odolností. Nechybí ani vodotěsnost na 5 ATM, což znamená do hloubky 50 metrů. Baterie Xiaomi AmazFit disponuje výdrží až dva týdny při běžném používání. Jestliže byste potřebovali skutečně extrémně dlouhou výdrž, pak můžete zapnout také úsporný režim, který přinese výdrž až měsíc a půl. Výhodou je, že uvnitř hodinek naleznete BioTracker, který spolehlivě měří váš srdeční tep. Díky elegantnímu designu se hodinky skvěle hodí na dámské i pánské zápěstí.

Pro občasného sportovce:

Xiaomi Haylou LS02

Vedle zmíněných Amazfit hodinek nabízí Xiaomi také cenově dostupnější model chytrých hodinek. Řeč je o Xiaomi Haylou LS02, které nabízejí 1,4“ čtvercový displej. Na něm můžete přehledně vidět vaši aktuální sportovní aktivitu či přijímat notifikace z mobilního telefonu. Aby displej nesvítil v jednom kuse, rozzáří se při otočení zápěstí, což pomáhá šetřit baterii. Zasazený pak je do hliníkového pouzdra, které doplňuje silikonový náramek, což zaručuje pohodlné nošení. Velkou výhodu je také fakt, že aplikace Xiaomi Haylou jsou kompletně v češtině.

Xiaomi hodinky váží pouhých 38 gramů, takže je na zápěstí ani nepoznáte. I díky tomu se skvěle hodí na mužské i ženské zápěstí. Párování s mobilním telefonem, je rychlé a přesné, protože hodinky disponují Bluetooth 5.0. Po spárování s telefonem pak můžete na hodinkách přijímat notifikace o příchozích hovorech či zprávách. Notifikace můžete přijímat pohodlně také během sportování, na které je připraveno celkem 12 sportovních režimů. Výdrž Xiaomi Haylou je až 20 dní na jedno nabití, přičemž energii jim dodáte za necelé dvě hodiny.

Xiaomi Haylou LS02

Pro hvězdy sociálních sítí:

Xiaomi Poco F2 Pro

Nadělte pod stromeček špičkový telefon Xiaomi Poco F2 Pro. Ten je ideálním dárkem nejen pro všechny milovníky postování fotek a selfíček. To umožňují hned čtyři objektivy či 20 MPx selfie kamera. Xiaomi zde zapracovalo především na výkonu a spotřebě energie. Uvnitř navíc tepe výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 865, který v kombinaci s 6 GB operační paměti zajišťuje, že si na telefonu zahrajete všechny náročné hry nebo můžete sjíždět multimediální obsah nejen na sociálních sítích. Baterie s kapacitou 4 700 mAh zase nabídne dlouhou výdrž. Hrát můžete až 13 hodin v kuse!

Protože je Xiaomi Poco F2 Pro stavěný především na výkon, muselo se Xiaomi zamyslet také nad chlazením. O to se stará technologie LiquidCool 2.0, která díky vícevrstvému kapalinovému chlazení snižuje teplotu procesoru i ostatních komponentů. Díky 6,67″ AMOLED displeji vám vůbec nic neuteče. Navíc také vyzařuje méně modrého světla, takže je šetrnější pro vaše oči. Telefon je také vybavený všemi technologiemi, který budete potřebovat. Spolehnout se tak můžete na LTE či NFC.

Xiaomi Poco F2 Pro

Na pravidelné vyjížďky:

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Elektrokoloběžky jsou dnes hitem, potkat je můžete prakticky na každém rohu. Elektrokoloběžka Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 je vyrobena z letecké hliníkové slitiny, nabízí velmi rychlé složení, což oceníte především ve městě, kde můžete stroj jednoduše složit a nastoupit do vozidel MHD. Koloběžka je schopná vyvinout rychlost až 25 km/h, disponuje ale také režimem pro chodce, kdy je její maximální rychlost omezena na 5 km/h, tím je zajištěno, že nikoho neohrozíte rychlou jízdou. Na jedno nabití je koloběžka schopná dojet až 45 km. Všechny potřebné údaje také můžete vidět v aplikaci pro mobilní telefony Mi Home. Koloběžka je vybavena také bezpečnostními prvky, abyste byli po celou dobu jízdy v bezpečí. Kromě tohoto modelu je na trhu také levnější alternativa Xiaomi Mi Essential.

Pro milovníky hudby:

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker

Hudbu si dnes můžete přenést kamkoli je chcete. Tento přenosný reproduktor Xiaomi nabídne skvělý design, a především vysokou kvalitu hudby. Reproduktor disponuje vahou pouhých 270 gramů, můžete si jej kdykoli sbalit na cesty. Zajištěno bude mít celkem osm hodin hudby. Xiaomi Mi Bluetooth Speaker disponuje také celou řadou různých režimů přehrávání hudby. Vedle přehrávání vám reproduktor umožňuje díky integrovanému telefonu také volat. O skvělý zvuk se zde starají dva reproduktory se silnými magnety a integrovaný basový radiátor, který se zase postará o dokonalé podání basů.

Pro poslech kdekoli:

Xiaomi Haylou GT1

Vedle reproduktoru můžete pod stromeček udělat radost také bezdrátovými sluchátky Xiaomi Haylou GT1. Ty nabízejí minimalistický design, který umožnil snížit váhu sluchátek na celkových 8 gramů – 4 gramy na jedno sluchátko. Integrovaná baterie je schopná přehrávat hudbu až 3,5 hodiny, v pouzdře se pak schovává dalších 10 hodin. Bezdrátová sluchátka Xiaomi se s telefonem spárují automaticky takže je stačí pouze vytáhnout z boxu a začít hned používat. Výhodou je také zvýšená odolnost IPX5, která umožňuje používání sluchátek v dešti či na sport. Doba nabíjení sluchátek je pak okolo hodiny a půl. Vedle tohoto modelu jsou skvělou alternativou také sluchátka Xiaomi Mi Airdots Basic.

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker
Xiaomi Haylou GT1

Pro řidiče:

Xiaomi Mi Dash Cam 1S

V provozu na silnici se stávají neočekávané situace každý den. Co kdybyste svým blízkým pod stromeček nadělili autokameru? Kamera do auta Xiaomi nahrává záznam ve FullHD rozlišení, a to v úhlu 140°. Výhodou je, že se Xiaomi Mi Dash Cam 1S zapíná automaticky, kdykoli vyjedete. Budete tak mít jistotu, že se záznam nahrává. Do kamery můžete umístit 64 GB paměťovou kartu. Jakmile se celá zaplní, začnou se přemazávat nejstarší nahrávky. Díky tomu máte vždy dostatek místa, ať už jedete kamkoli. Výhodou je jednoznačně také noční vidění, které funguje na vzdálenost až 20 metrů. Záznamy navíc můžete do svého počítače přenášet díky integrované Wi-Fi.

Xiaomi Mi Dash Cam 1S
Xiaomi Mi Smart T500

Praktický dárek:

Xiaomi Mi Smart T500

Starat se o své zuby je nesmírně důležité. V dnešní době to jde ale výrazně jednodušeji díky elektrickým kartáčkům. Jedním z nich je také Xiaomi Mi Smart T500. Ten disponuje vylepšeným motorem, který je nyní tišší. Díky tlakovému senzoru vás kartáček dokáže upozornit na to, že na zuby zbytečně moc tlačíte. Jeho váha je 220 gramů a nabití pak trvá 12 hodin. Darujte pod stromeček tuto hygienickou pomůcku a udělejte tak radost svým blízkým.