Biolampy – i světlo může léčit

Biolampy bez pozadí

Způsobů, jak si udržet dobré zdraví bez nutnosti užívání léků je mnoho. O vlivu sportu, výživy či otužování na náš organismus vzniklo už mnoho knih, které by zaplnily i vícero knihoven. Slyšeli jste už o biolampách? Tentokrát vám představíme tyto šikovné přístroje a důvody, proč je využít či nevyužít.

Jak to vlastně funguje?

Biolampy jsou přístroje, které umožňují tzv. Terapii světlem, kdy je na regeneraci organismu využívané světlo o běžných vlnových délkách, no v jiném poměru, než jsme zvyklí. Biolampa vyzařuje polarizované světlo, které dopadá na buňky uložené v našem těle. Běžné sluneční světlo nám terapii poskytuje samo a aktivuje svým zářením různé regenerační procesy v buňkách. Jedná se především o tvorbu vitamínu D, která je podmíněná aktivitou UV záření. Běžné světlo také udržuje zdraví našich očí, podporuje lymfatický systém či imunitu a zlepšuje náladu. Účinky světla na náš organismus tak můžeme rozdělit do třech kategorií:

  • Biostimulační účinky – buňkám je světlem dodávaná energie, čímž jsou stimulované jejich životní a regenerační procesy.
  • Antipyretické účinky – světlo má pozitivní vliv na všechny běžné zánětové reakce (opuch, zčervenání, bolest,…).
  • Analgetické účinky – světlo zpomaluje degeneraci nervových vláken a stimuluje tvorbu endorfinů, čímž zmírňuje bolest.

Biolampa použití
Působení biolampy

Na co využít biolampu?

Způsobů využití biolampy je vícero. My vám teď jednotlivé oblasti a příklady využití představíme.

  • Stomatologické problémy a problémy ústní či nosní dutiny – afty, bolesti v krku, zánět mandlí, bolesti zubů, zánět dásně, případně čelních dutin
  • Problémy pohybového aparátu – artróza kloubů, pohmožděniny, migréna, opuchy, revma, křeče, bolesti zad a hlavy
  • Gynekologické problémy – herpes, menstruační problémy, strie, prevence či samotný zánět prsu při kojení
  • Dermatologické problémy – akné, ekzém, bércový vřed, celulitida, plísně, popáleniny, opary, přeleženiny, vrásky či jizvy
  • Ostatní – alergie, kašel, prochladnutí, senná rýma, poruchy spánku, hyper či hypotenze, zánět středního ucha

Kdy se použití bíolampy vyhnout?

Tak, jako může mít biolampa pozitivní vliv na váš organismus, může některé problémy i zhoršit. Proto je důležité mít vždy na paměti, kdy biolampu nevyužívat a sáhnout po jiných alternativách. Pulzní režim může u epileptiků způsobovat epileptický záchvat. Při léčbě jizev není vhodné používat biolampu hned po vzniku, resp. po operaci místa jizvy. Biolampa může mít také negativní vliv na užívané léky, především na ty fotosenzibilní. Biolampu nepoužívejte na akutní zdroje infekcí bez předcházející konzultace s vašim lékařem. Při jakýmkoliv použití biolampy si bezpodmínečně chraňte oči.

Jsou tedy biolampy užitečné?

Každý ne úplně přirozený zásah do lidského těla na něj může mít pozitivní i negativní vliv.

Biolampy ovšem v dnešní době patří mezi velmi oblíbení a bezpečné přístroje, které dokážou pomoct při prevenci či léčbě širokého spektra zdravotních problémů. Vždy je však důležité se držet i negativních vlivů světla na některé problémy, o kterých je třeba se dopředu informovat. Nikdy nezapomeňte na konzultaci s vašim lékařem, předejdete tak případnému zhoršení zdravotního stavu. V případě, že jste se rozhodli pro koupi biolampy, určitě se nejdříve podívejte na náš velký test biolamp 2020. Test vám pomůže se zorientovat na trhu biolamp a vy si tak vyberete model, který vám zaručí spokojenost a lepší zdraví.