Apple AirPods Max: Recenze

Apple AirPods Max bez pozadí

AirPods Max, nová sluchátka od společnosti Apple, přinášejí obrovskou změnu! Jedná se totiž o vůbec první náhlavní sluchátka, která můžeme od této společnosti zakoupit. Co vše nám přinesou a vyplatí se i jejich vysoká cena?

Balení sluchátek

Apple AirPods Max jsou zbrusu nová sluchátka od Apple. V balení na vás čekají samozřejmě samotná sluchátka, která si představíme později. Vedle nich se můžete těšit na Smart Case a také kabel Lightning/USB-C. Samotné ochranné pouzdro by mělo sluchátka chránit, aby nedošlo k jejich poškození, ačkoli se nejedná o ochranné pouzdro v pravém slova smyslu. Zároveň by také mělo sluchátka přepnout do jakéhosi úsporného režimu, ve kterém by nemělo docházet k jejich vybíjení. Alespoň, že se dostalo na tuto kombinaci a nebudete si muset dokupovat obal na sluchátka nebo kabel samostatně.

Výhody

Ochranné pouzdro


Nevýhody

Chybí náhradní náušníky

Apple AirPods Max 2

Co nám nabídnou designově?

Společnost Apple obvykle nevypouští do světa elektroniku bez vyladěného a elegantního designu. Tomu odpovídají také zvolené materiály, které v tomto případě tvoří nerezová ocel a samozřejmě hliník. Není náhodou, že se jedná o osvědčenou kombinaci materiálů, kterou už Apple zná. Sehnat je můžete v různých barvách, konkrétně se jedná o růžovou, modrou, stříbrnou, zelenou a také šedou.

Výhody

Velký výběr barev

Elegantní design


Nevýhody

Chybí černá barva

Apple AirPods Max 4
Apple AirPods Max 3

Jak se sluchátka ovládají

Poměrně nečekaným krokem od Apple je použití digitální korunky, které můžeme najít například na hodinkách od Apple. Pomocí této korunky můžete snadno měnit hlasitost, skákat z písničky na písničku nebo dokonce také přijímat hovory. Rozhodně se jedná o šikovně řešené ovládání, na které si rychle zvyknete. Nejedná se ale o jediný ovládací prvek, který na hodinkách můžete najít. Apple nezapomněl ani na ovládání funkce aktivního potlačení okolního ruchu (ANC). To můžete vypnout nebo zapnout podle potřeby. Výhodou je, že sluchátka můžete také ovládat pomocí hlasové asistentky Siri.

Výhody

Šikovné ovládání


Nevýhody

Díky digitální korunce není celkový design tak čistý

Velikost a provedení sluchátek

Sluchátka musejí dobře pasovat na uších, aby byl poslech co nejpříjemnější. Tato nová sluchátka můžete jednoduše nastavit pomocí teleskopických ramen, takže si je každý nastaví podle sebe. Navíc náušníky i klenba by se měla přizpůsobit tvaru vašich uší a hlavy. Samotná klenba je vyrobena z tkané síťoviny. To znamená, že se rovnoměrně rozloží hmotnost sluchátek, a ta by vás tak neměla vůbec tlačit. Sluchátka jsou pružná, ale zároveň pevná. Díky tomu si můžete užít jedinečný poslech vaší oblíbené hudby. Pokud bychom se podívali na velikost, pak se můžete těšit na rozměry 162,6 x 83,4 x 187,3 milimetrů. I přes to, co vše sluchátka nabízejí, si zachovala poměrně nízkou hmotnost 385 gramů.

Výhody

Nízká hmotnost


Nevýhody

Možnost poničení síťoviny

Apple AirPods Max 5

Funkce sluchátek

Jednu poměrně známou funkci jsme již avizovali. Jedná se o aktivní potlačení hluku. O to se stará šestice mikrofonů, které mají za úkol dokonalé potlačení hluku v okolí. To ale není vše, protože sluchátka AirPods Max nabízejí také prostorový zvuk. Apple do sluchátek vměstnal dynamické snímání polohy hlavy, o které se starají vestavěné gyroskopy a akcelerometry. Díky tomu bude prostorový zvuk vždy hrát správně, resp. budou snímat polohu hlavy vůči zařízení, a sluchátka tak budou upravovat prostorový zvuk dle potřeby.

Výhody

Prostorový zvuk


Nevýhody

Gyroskop a akcelerometr způsobily navýšení hmotnosti

Apple AirPods Max 1

Zvuk a baterie

Tím, co dělá sluchátka sluchátky je měnič. Zde byl použit 40 mm dynamický měnič. Ten by měl pokrývat velmi široký frekvenční rozsah a tím také skvělé podání každého tónu. Pokud tak dáte sluchátka na maximální hlasitost, i tak by měl být zvuk dokonale čistý a detailní. Aby byl poslech skutečně jedinečný, Apple do každého náušníku vložil čip Apple H1. Ten dokáže přizpůsobit frekvenci hudby podle toho, jak sluchátka zrovna doléhají na uši. Uživatele potěší také baterie, která by měla nabídnout až 20 hodin přehrávání hudby či sledování filmů. Dokonce by se této mety mělo dosáhnout také v případě, že máte aktivované ANC a prostorový zvuk. Což je jednoznačně neuvěřitelný výkon, který mnohé potěší. Velkou výhodou je také možnost nabít sluchátka na hodinu a půl poslechu za pouhých pět minut!

Výhody

Velká výdrž baterie


Nevýhody

Dlouhé nabíjení

Srovnání s konkurencí

Model: Apple AirPods Max Marshall Monitor II Bluetooth Sennheiser Momentum Wireless 3
Náhled:
Cena: Zjistit cenu Zjistit cenu

Koupit na Okay.cz

Zjistit cenu
Bezdrátová: Ano Ano Ano
Aktivní potlačení hluku: Ano Ano Ano
Ovládání hlasitosti: Ano Ano Ne
Výdrž baterie 20 h 45 h 17 h
Hmotnost: 385 g 320 g 305 g
8.8
Celkové skóre
Finální verdikt

Sluchátka Apple AirPods Max mají potenciál zařadit se k tomu lepšímu, co trh s obloukovými sluchátky nabídne. Pokročilé funkce, design a vysoce kvalitní a čistý zvuk. To vše v dokonalém provedení. Právě díky zdánlivé dokonalosti se ale také cena vyšplhala do výšin, a ne každý bude ochotný ji zaplatit. Je to asi hlavní rozpor, který nám kazí jinak velmi dobrý pocit. Pokud se ale rozhodnete do sluchátek investovat, rozhodně neprohloupíte. Hned prvním modelem obloukových sluchátek se Apple zařadil ke špičce na trhu.

Design
9.1
Kvalita zvuku
9.7
Komfort
8.8
Výdrž baterie
8.6
Cena/výkon
7.8
Výhody
  • Ochranné pouzdro
  • Velký výběr barev
  • Šikovné ovládání
  • Nízká hmotnost
  • Prostorový zvuk
  • Velká výdrž baterie
Nevýhody
  • Chybí náhradní náušníky
  • Díky digitální korunce není celkový design tak čistý
  • Možnost poničení síťoviny
  • Gyroskop a akcelerometr způsobily navýšení hmotnosti
  • Dlouhé nabíjení
  • Horší poměr ceny a kvality